"Var i helvete är måttbandet!?" - Scenografigruppen bloggar loss

Efter två intensiva veckor på Stocken har Scenografigruppen fullbordat kulisserna till årets Marsspex. Aldrig förr i spexets historia har det tejpats och friggoliimmats så mycket, allt för att uppnå den optimala 3D-känslan. Susanna "Tejpen" Hassby kommenterar: "Jag har tejpat över 1 mil tejp. Jag älskar tejp i alla dess former! Maskeringstejp, silvertejp, svart tejp, återanvänd tejp och vanlig kontorstejp - Tejp dé é najs!"
Kreativiteten har sprudlat och det har inte funnits någonting som inte gått att lösa.... med tejp. Fanny "Postenbyxan" Cygnaeus hade många goda idéer om vad man skulle kunna göra med tidningspapper, då hon jobbat som brevbärare i tidigare dar. Då pengarna inte riktigt räckt till har Bettan "Chefen" Larsson blivit tvungen att begå en stöldaktion på Studentstaden 17 för att göra Maria Montazami nöjd och föra in lite tazzels i kulisserna. Detta är bara ett fåtal exempel på hur årets scenografer har ansträngt sig till det yttersta för att få till de spektakulära kulisserna.Med fantastiska schabloner av Tove "Tapeten" Leire, gudomlig 3D-känsla av Disa "Friggolimmet" Arnljots, raka linjer av Emma "Vattenpasset" Larsson och extremt verklighetstrogna växter á la Susanna "Nålen" Hygstedt har vi varit ett grymt team. Icke att förglömma är den ständigt hårt arbetande och tillika "dagens scenograf" Karin "Gråröv" Eling som lyckades med konstverket att sätta sig i en burk med grå färg och vi måste medge att hon verkligen lämnade avtryck efter sig.
Dagarna har varit fyllda av extremt låg humor och skratt. Var måttbandet (samt sågen, saxen och tejpen) är någonstans förblir dock ett mysterium när Scenografigruppen tackar för sig och ser fram emot en hejdundrande premiär!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0