Skådespelaren - En flummig narcissistisk diva? Ja, kanske det men lätt viktigaste ingrediensen i ett spex. Lite som skinkan i julskinka.

Exakt så här glad blev jag när Anna Westermark förklarade att det var Grevens tur att överta den ärofyllda och välsvarvade bloggpinnen häromdagen. En blogg med nära 100 läsare och en humornivå av bibliska mått kräver sina förberedelser. Därför har det tagit några dagar och ett gästspel på internationella gasquen som sånganförare innan Greven fick pinnen ur. Kul för övrigt att jag nämner den internationella gasquen, för det är kul med folk av olika slag. Mitt favoritfolkslag just nu måste ändå vara missförstådda och lite småpilska mäktiga ledare. Nedan stoltserar två av mina nygamla favoriter, Skorpan och Affe.

Skorpan har aldrig bangat att testa på nya trender och Affe har alltid gått sin egen väg. Affe har under sina år på den internationella arenan skapat ett unikt uniformsmode som inte helt sällan har ackompanjerats av en vansinnigt vältrimmad och välplacerad mustasch som skulle få självaste Sylvester Grabe grön av avund. För att skapa rubriker och nå ut till en internationell publik verkar det tydligen som om man måste klä upp sig lite och våga köra på sin grej. Tyvärr har spexets kostymgrupp ännu inte hunnit ta skådespelarnas gyllene kroppsmått eller förstärka vår redan bländade utstrålning med noga utvalda scenkläder. Grundläggande research och inköp tar väl sin tid antar jag… Men som representant för den hårt slitande skådespelaren, eller kultursoldat som vi själva titulerar oss, så fick jag slänga ihop en liten kreation för att platsa på bloggen.

Min ukrainska sjuksköterska, som envisades med att stå beklämmande nära fick också vara med för jag har ännu inte lyckats ladda ner någon bra fotoredigeringsapp till min iPhone. Hon är inte med i själva Spexet mer än bakom kulisserna där hon bl.a. har fullt sjå att byta min kateter och hålla koll på vätskeintaget.

I övrigt så har vi skådespelare det ganska tufft allmänt, förutom avsaknad av scenkläder så har vi inte heller någon scen (!) ännu mindre egen loge. Idag när vi repade hela spexet rakt igenom för första gången fick vi dock kaffe och vatten. Det var gott.

Sarah och Fredrik, våra unga och begåvade regissörer, är mycket uppskattade för att de säger snälla saker och skriver ut nya manus hela tiden trots dagens rabiata miljöpolicy.

Tack för att Ni berikar vår kulturvardag, det känns lite lyxigt och skönt att slippa mecka med det på egen hand.

 

Nu skriker regissörerna från vardagsrummet (där de för övrigt bor) att jag måste sluta kladda i bloggen… Att bli utfodrade av och få bo hos en Greve är tydligen inte så tacksamt. Men jag är inte bitter, bara skådespelare och gammal Greve.

 

GMY

 

Oscar/Greven


Äntligen marknadsuppdatering!

Hej alla,
Nu är äntligen den officiella Marsspexaffischen 2011 klar! Grunddesignen är gjord av fantastiska Fredrik Wallin och vi på marknad kan inte tacka honom nog för den fina affischen;
Som skrivit innan kommer Ladbrokes att vara vår stolta huvudsponsor;
Vidare är våra andra, grymma, samarbetspartners;
Ett stort tack till våra sponsoransvariga, och om möjligt ett större tack till våra fantastiska sponsorer som gör Marsspexet 2011 möjligt! Vi väl även rikta ett varmt tack till TIME, Statsteatern och Ciao Victoria som är med och sponsrar årets Mysteriet På Tratteholm.
Vi ses i Marsspexbaren den 17:e mars!
/ Marknad

Spons på g!

Nu sitter vi, Millie & Johanna, och sponsar! Godiset är gott och vi är glada




Arbetet har varit i full gång sen före jul och vi kan nu stolt presentera årets huvudsponsor:



Vi är jätteglada att ha dem med på tåget!! Ni i produktionen kommer få se mer av dem under de olika festligheterna i vår. Håll ögonen öppna..!


När vi var ute på vår lilla statsvandring för att hitta flera sponsorer gick vi in i världens mysigaste kläd- och inredningsbutik Herta, som utan tvekan var sugna på att sponsra årets Marsspex. Spana in dem på S:t Eriks gränd 4 (bredvid Tzatziki) eller www.herta.nu




Vi får inte glömma Red Bull och TIME (bredvid Stocken), som kommer fylla på vårt energilager med 25 friska chipspåsar när det är dags för ntensiva repetitioner.

Arbetet fortsätter och uppdateringar följer på bloggen med fler spännande samarbetspartners!



En vanlig dag...

Ny vecka nya tag! Runt 10-tiden brukar jag trilla in hos Fredrik. Vi sätter oss i soffan, och mja, sitter där och köttar sönder tangentbordet tills klockan är en bra bit över midnatt.
Idag har vi fått lite hjälp av den gamle och rutinerade spexar-räven Eskil Bodin!!! Hurra!!

Oscar, som bor tillsammans med Fredrik, brukar agera husmor och lagar riktigt snaskig mat till oss. In action:
Definitionen av nakna kocken... Han är inte bara naken. Han spelar horn också. Här bjussar vi på några smakprov. Kvällens middag består av:
Det var allt för oss!
/Teaterföreståndarna

Okej, håll i dig…

… För det är här och nu det händer. Produktionen har börjat ta form, kick-offen är avklarad och manuset är… Ja. På väg. Vårens allra största händelse håller på att skapas och nu är det äntligen dags för er att få möjlighet att följa med på resan. Så,

VARMT VÄLKOMNA TILL MYSTERIET PÅ TRATTEHOLM - STOCKHOLM NATIONS MARSSPEXBLOGG 2011!

Här kommer ni få följa produktionens alla delar på resan till ett, förhoppningsvis, fantastiskt marsspex som vi hoppas att ni vill se och/ delta i. I år skrivs manuset av ingen mindre av Stockholm Nations briljanta Teaterföreståndare...
FREDRIK HERMELIN och...
SARAH ÖSTBERG!
Annan nödvändig kuriosa är att premiären av Marsspexet sker i samband med Marsgasquen den 19 mars, och att dessa biljetter tillhandahålles av Stockholms nation. Föreställningar för allmänheten kommer hållas mellan den 19-23 mars kl. 19.00 på Stockholms Nation, stora scenen. Mer information om biljettköp och diverse annat av godo kommer snart. Håll er uppdaterade så syns vi!
Allt gott/
Marknad

RSS 2.0